2010. október 18., hétfő

Ingyenes vírusírtó, ha már bekövetkezett a baj - Dr.Web CureIt! és LiveCD

dr web cure it vírusirtó

Egy orosz vírusirtót szeretnék bemutatni, mely akkor jöhet jól, ha már megfertőződött valamivel a gépünk, vagy legalábbis gyanakszunk rá. A program ingyenes változata, a CureIt! nevet viseli. Ez nem nyújt megelőző védelmet, viszont jól jöhet, ha már bekövetkezett a baj. Letöltés után futtatva használata egyértelmű és magyarul is tud.


Az angol weboldaláról egy nappal frissebb verziót is letölthetitek.

A másik változata ami szintén ingyenes, az a live CD-je. Ez azért jó, mert nem kell hozzá telepített operációs rendszer vagy ha vírus miatt már nem vagy nehezen indul el, akkor is hasznos. Csak egy iso fájlt kell letöltenünk, ezt kiírnunk egy CD/DVD-re, vagy bármilyen bootolható eszközre. Ekkor egy Linux disztribúciót kapunk, mellyel vírus mentesítést végezhetünk, illetve adatmentést és szinte minden egyebet amit egy Linux tud.

dr web live cd vírusirtó

A programnak van több fizetős változata is, melyben már poraktív védelmet is kapunk illetve spamszűrőt vagy tűzfalat, attól függően melyik változatot vásároljuk meg. Több operációs rendszeren is elérhető a szoftver, Windowson kívül Mac OS X-re, különböző Linuxokra, illetve mobil operációs rendszerekre. Létezik szerverekre szánt változata is.


Angol hivatalos weboldal:
http://www.freedrweb.com/

Magyar hivatalos weboldal:
http://www.doctorweb.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése