2010. április 22., csütörtök

Yabe.hu - Verseny. Érted?

Egy nemrég megújult weboldalt szeretnék röviden bemutatni, mely mind eladóknak és vevőknek is előnyére válhat. 
A Yabe egy tender (pályázat) kiíró és kereső oldal. Az oldal működése egyszerű, vannak a megrendelők ők kiírnak egy pályázatot és a pályázók tehetnek rá árajánlatot. Az oldal használata vevőknek ingyenes, de ha árajánlatot akarunk adni, vagy a vevő adatait szeretnénk lekérni, ahhoz már kreditre van szükségünk. A kreditjeinket különböző módon tölthetjük fel átutalás, PayPal, SMS... A szolgáltatás nem friss, de nemrég újult meg. Nincs még elterjedve, de mivel az ötlet remek remélhetőleg hamarosan ismert weboldal lesz. Remek lehetőség lehet újonnan indult vállalkozások beindításához is, akik nincsenek még elhalmozva munkával. Jelenleg a legtöbb tender az informatika, autóalkatrész és az építőipar kategóriában születik. Gondolom a kezdeti felhasználói tábor miatt alakult ki ez a helyzet, de idővel alakulhat. Az oldalon tett árajánlatok nem biztos hogy mindig kedvezőbbek lesznek, mint amennyiért egyébként hagyományos úton jutnánk hozzá. Ezért a Yabe-t mint egy plusz lehetőségként használjuk.
Az oldal a nevét az eBay-ről kapta, ugyanis visszafele olvasva yabe. A logika pedig az lehet mögötte, hogy míg az eBay-en a vásárlók "versenyeznek" addig a Yabe-n az eladók.

Yabe

2 megjegyzés:

  1. Krediteket tudsz úgy is szerezni, hogy simán megosztod a yabe egyik ajánlatkérését, tehát nem kell feltétlenül fizetned.

    VálaszTörlés
  2. igen valóban, bár szerintem kevesen használják ezt a funkciót. de megvan rá a lehetőség, egy jó reklám a yabenek.

    VálaszTörlés