2010. január 22., péntek

Magnetis - mágneses tetris




Ez a játék eredetileg WiiWare-ben jelent meg először, aztán került át PC-re is. Egy Tetrishez hasonlító játék, nagyon egyszerű a koncepciója. A fenti futószalagon jönnek a különböző mágnesek és konduktorok, és ezeket olyan helyre kell pottyantani az alsó futószalag segítségével, hogy a blokkok eltűnjenek. Úgy tudnak eltűnni, ha a egyforma színű mágneseket egymással szembe rakom le, de lehet közöttük konduktor is. Mindig párossával jönnek, de a sorrendjük felcserélhető. A nem mágnesezett konduktorok egy idő után eltűnnek. Az egymással szembe lévő különböző színű mágnesek pedig blokkolt blokkokat (milyen szép szó) hoznak létre, de ezek is eltudnak tűnni, ha felettük lévő blokkok eltűnnek. Háromfajta módban játszhatunk: normál, adott idő alatt mennyit tüntetünk el, illetve 100 blokkot mennyi idő alatt tüntetünk el. Plusz még van többjátékos mód is, melyben barátainkal csatázhatunk egyszerre. Itt két mód választható Battle és Co-perative.


A játékban a zene és hangok nagyon jók. Egy dolgot hiányolok mégpedig azt, hogy amíg a mágnesek eltűnnek (tehát megy az eltűnési animáció) nem tudod tologatni a futószalagot.
Egyszerű játék egyedül hamar megunható, többjátékos módban még egy darabig el lehet vele mókázni. Szóval maradok az eredeti Tetrisnél.


Videó a játékról:



A játék letölthető:
http://store.steampowered.com/app/37500/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése